MENU
 

PERHATIAN KEPADA SEMUA PREMIS PERNIAGAAN DAN MEREKA YANG MENJALANKAN PERNIAGAAN ATAS TALIAN DI KAWASAN MAJLIS DAERAH KERIAN

1. HANYA DIBENARKAN penjualan makanan secara atas talian (online) daripada rumah/restoran sahaja, secara penghantaran (delivery).

a.) Untuk itu, para PENIAGA perlu berdaftar dengan Majlis Daerah kerian dan memenuhi keperluan kesihatan seperti suntikan Typhoid dan mengisi borang yang disediakan di link berikut:

untuk pendaftaran perniaga bazar

https://tinyurl.com/ebazarkerian

b.) Para peniaga PERLU menggunakan Khidmat Penghantar seperti Food Panda / Grab Food / Yezza ataupun penghantar persendirian yang telah berdaftar dengan Majlis Daerah Kerian.

Rider/Runner/Penghantar Makanan boleh mendaftar sebagai Penghantar Makanan di link berikut :-

untuk pendaftaran rider

https://tinyurl.com/codkerian

Rider/Runner/Penghantar Makanan tertakluk kepada radius pergerakan yang telah ditetapkan iaitu 10 km dari pusat operasi dan telah membuat saringan kesihatan (Suntikan Vaksin Tifoid) di klinik-klinik yang menawarkan.

c.) Peniaga boleh menggunakan sebarang platform yang ada di media sosial untuk mempromosikan perniagaan masing-masing.

Premis makanan/Bazar Ramadan secara konvensional, drive thru, walk thru, pesan dan ambil sendiri adalah TIDAK DIBENARKAN.

Jualan makanan di tepi jalan, warung, medan selera, food truck juga TIDAK DIBENARKAN.

Kaedah vendor di premis makanan juga TIDAK DIBENARKAN - Penjaja/peniaga digalakan meletak juadah dan di uruskan oleh pemilik premis berkenaan.

Setiap peniaga yang berdaftar akan diberikan kelulusan yang dikeluarkan oleh pihak Majlis Daerah Kerian

Tiada sebarang caj yang akan dikenakan bagi urusan pendaftaran ini. Kos suntikan vaksin tifoid adalah tanggungjawab peniaga dan rider/runner sendiri.

Sekian,

Terima kasih.

Majlis Daerah Kerian